Dan NETS 2020

Uspešno smo zaključili 7. Dan NETS.


Pripravljeni na prihodnost: poslovna odličnost in sistemska rast

Mojca Justin in Nataša Čebulj, PARADIŽ d. o. o.

EFQM model omogoča, da vidimo celoto, holistično perspektivo ali sistemsko razumevanje in delovanje organizacije. Organizacija je kompleksen in organiziran sistem, ki ga sestavljajo posamezniki v dinamičnem živem svetu. Mojca Justin in Nataša Čebulj sta predstavili kakšni so organizacijski sistemi: kako sistemsko razmišljamo in potem tudi sistemsko delujemo.

 


Predstavitev delovanja KOC AS

Aleksander Ključevšek, KOC AS/NETS

Za kompetenčnim centrom zdravje in medicina je turbulentno, a uspešno leto.V KOCu smo v zadnjem letu poskrbeli za doseganje zastavljenih ciljev, pomoč našim partnerjem, organizirali smo 6 skupnih usposabljanj in dosegli že polovico zadanih vključitev za čas trajanja celotnega projekta. V NETS smo vodenje projekta tudi digitalizirali s pomočjo aplikacija DNA. V času koronavirusa smo poskrbeli za več spletnih usposabljanj za naše partnerje, ki so naslovila najbolj aktualne tematike: obvladovanje nevarnosti koronavirusa v domovih starejših ter delovne razmere in učinkovito komunikacijo med zaposlenimi v kriznih razmerah.

 


Predstavitev delovanja poslovne odličnosti v zdravstvu in sistemski pristop v Baskiji

Fernando Sierra, Euskalit

Preko video povezave je delovanje Euskalita in pomen odličnosti predstavil naš gost, poznavalec odličnosti, direktor Baskovske organizacije Euskalit Fernando Sierra. V Baskiji je prepoznavanje odličnosti na dosti višjem nivoju kot v Sloveniji in to se odraža tudi na uspešnosti poslovanja tamkajšnjih podjetij.

 


Delovanje po modelu odličnosti

Gianluca Mulé, EFQM

Preko video povezave se nam je iz Belgije pridružil COO EFQM Gianluca Mulé, ki je predstavil zgodovino modela poslovne odličnosti. Poudarek je bil na najnovejši verziji modela, kako so ga razvili in zakaj ponuja še večjo dodano vrednost kot prejšnje verzije.

 


Digitalizacija v domovih starejših

Alen Gril, Dom Dr. Janka Benedika Radovljica

V Radovljiškem domu dr. Janka Benedika so v zadnjem letu ves čas potekali procesi reorganizacije dela, vse z namenom optimizacije delovanja in izvajanja strokovnih in kakovostnih storitev socialnega varstva in zdravstvene nege. Kot je povedal direktor doma Alen Gril, sistem kakovosti nadgrajujejo z uporabo posebne aplikacije (DNA), ga v celoti digitalizirajo ter tako zagotavljajo popolno obvladovanje zahtevnih procesov v tej kompleksni instituciji. Hkrati s tem se vzpostavlja tudi delovanje intraneta v domu in s tem vzpostavitev brezpapirne administracije.


Predstavitev novosti v DNA

Gašper Bregar, Janez Gunčar, Uroš Gunčar

Od zadnjega dneva NETS smo izdali 10 novih verzij, ki so skupno vsebovale več kot 700 izboljšav, novih funkcionalnosti in odpravljenih hroščev. Razvili smo veliko vtičnikov za stranke, s katerimi se zna DNA še bolje prilagoditi potrebam posameznih strank. V prihodnje bodo verzije manjše, pogostejše in bolj fokusirane na posamezne funkcionalnosti. Janez Gunčar je predstavil prenovljene projekte – te je DNA že podpiral, smo jih pa še izboljšali in naredili bolj koristne za uporabo.

Ena izmed pomembnejših novosti je podpora iskanju po vsebini; ko uporabnik v DNA naloži priponko, jo DNA prebere in omogoči iskanje po besedilu v sami priponki.

V NETS imamo na področju poslovne odličnosti veliko izkušenj, tako da vemo, kaj potrebujejo podjetja, da pridejo do učinkovite in predvsem smiselne samoocene po EFQM. S temi izkušnjami smo se lotili posodobitve modula Odličnost. Lani smo pokazali, da smo imeli tri stopnje: Quick Ckeck, BEM in BEM celovito. Sedaj imamo tri nivoje za samooceno EFQM: BASIC, ADVANCED in AWARD. Delo je prilagojeno prenovljenemu modelu EFQM in potrebam organizacij, ki se samoocenjujejo. Ker podjetje vse dokaze vodi v DNA, je enostavno delati povezave na dokumente, spletno stran, aplikacije… V vseh nivojih je na koncu izdelek – mreža pristopov in kazalnikov – povezanih tudi s strateškimi temami, s čimer je omogočen izpis management dokumenta. Podjetje NETS podeljuje tudi certifikate NETS Excellence za podjetja, ki so se samoocenila skozi delavnice, ki jih vodijo s svojimi mentorji (ocenjevalci v PRSPO). Ti certifikati so veljavni tri leta.

Med pomembnejšimi novostmi pa je tudi popolnoma prenovljena mobilna verzija DNA. Ta bo omogočala skoraj polno funkcionalnost namizne verzije, bo pa dodala še kakšno dodatno funkcionalnost, ki bo še posebej koristila mobilnim uporabnikom, npr. pri delu na terenu.


Okrogla miza z gosti na temo digitalizacije in težav v času epidemije

Andreja Čufar, Petra Kodela Felicijan, Darja Lampret, Fernando Sierra, Uroš Gunčar

Na okrogli mizi, ki jo je povezovala Mojca Justin, so se udeleženci pogovarjali o delu v času epidemije, pomenu transformacije in digitalizacije.


Priznanja

Nagrada za največ vključitev je prejel:

Dom starejših občanov Grosuplje

Priznanje za podjetje za digitaliziranje poslovanja DNA je prejel:

Dom dr. Janka Benedika Radovljica

Priznanje za podjetje za NETS odličnost – osnovni je prejelo podjetje:

B&B d. o. o.

Priznanje za podjetje za NETS odličnost – osnovni je prejelo podjetje:

BRCE d. o. o.

Priznanje za podjetje za NETS odličnost – osnovni je prejelo podjetje:

Istrabenz plini d. o. o.

Priznanje za podjetje za NETS odličnost – osnovni je prejelo podjetje:

Kemofarmacija d. d.

Priznanje za podjetje za NETS odličnost – osnovni je prejel:

MORS

Priznanje za podjetje za NETS odličnost – osnovni je prejelo podjetje:

Poclain Hydraulics d. o. o.

Priznanje za podjetje za NETS odličnost – osnovni je prejelo podjetje:

PRECISIUM d. o. o.

Priznanje za podjetje za NETS odličnost – osnovni je prejelo podjetje:

Vodovod – kanalizacija, d. o. o.

Priznanje za podjetje za NETS odličnost – napredno je prejelo podjetje:

Energija plus d. o. o.

Priznanje za podjetje z največjo uporabo DNA je prejelo podjetje:

BIA SEPARATION d. o. o.