Dan NETS 2023

Uspešno smo zaključili Dan NETS 2023, ki smo ga organizirali ob 30. obletnici ustanovitve podjetja NETS.


Trajnostno poročanje – CSRD

Uroš Gunčar, NETS d. o. o.

Povezovanje trajnostne transformacije, LCA (Life Cycle Assessment – ocena življenjskega cikla) in trajnostnega poročanja na podlagi evropske direktive CSRD je ključno za celovito upravljanje trajnosti v organizacijah.

 


Turška organizacija za kakovost – KalDer

Yılmaz Bayraktar

Yılmaz Bayraktar je predstavil kako je uspela organizacija doseči nacionalno gibanje za uporabo EFQM modela v duhu trajnostnega poslovanja organizacij.

 


Arabian Creative in rešitev DNS EQMS za potrebe v ZAE

Primož Kos

Primož je predstavil konkretno uporabo aplikacije DNA EQMS v klinikah v Dubaju. Z DNA EQMS klinike naslavljajo izzive kot so skladnost z zakonodajo in hitra menjava zaposlenih. Zakonodaja je stroga in neskladno delovanje lahko rezultira v visokih kaznih.

 


Digitalizacija v podjetju Otpadne Vode d.o.o., Črna gora z uporabo aplikacije DNA EQMS

Vladimir Boricic

Vladimir je predstavil primer digitalizacije kakovosti v črnogorskem podjetju “Otpadne vode” d.o.o. Budva

 


Pametni vodovod MB

Aleš Erker, Uroš Vonta

Aleš in Uroš sta predstavil projekt Pametni vodovod MB. Cilj projekta je razvoj napredne oblačne rešitve in vzpostavitev daljinskega zbiranja in osveževanja podatkov skozi uporabo NB-IOT, LTE ter 5G omrežja.

 


Modul oprema

Aleksander Ključevšek

Aleksander je predstavil novo razvit modul oprema, ki v DNA EQMS prinaša številne koristi pri vodenju inventarja in digitalizaciji proizvodnje. Pogledali smo si tudi kako stranke ta modul že uporabljajo in kako so z dodatnimi nadgradnjami po meri še izboljšale svoje poslovanje.

 


Hitri Zeleni prehod: Pot k odgovornemu poslovnemu uspehu

Janez Gunčar

Razvoj podpore standarda ISO 14001 v aplikaciji DNA EQMS, da olajša skladnost s standardom ISO 14001, njegovo hitro vpeljavo in podporo zelenemu prehodu. Razvoj je narejen v sklopu EU razpisa IT support for the green transition of SMEs.

 


Okrogla miza na temo: “Trajnostna zelena prihodnost organizacij in poročanje”

Na okrogli mizi so sodelovali dr. Janez Potočnik, sopredsednik, partner, predsednik, UNEP International Resource Panel – IRP, SYSTEMIQ, FFA, RISE, Yılmaz Bayraktar, predsednik Turške organizacije za kakovost Turkish Society for Quality (KalDer), Matevž Frangež, državni sekretar, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Sebastijan Zupanc, direktor Zbornice komunalnega gospodarstva, Gregor Schoss, direktor SIQ, mag. Uroš Gunčar, NETS d.o.o. Okroglo mizo je z govorom otvoril dr. Janez Potočnik, vodil pa jo je Mihael Cigler, predsednik Združenja za zakonito lobiranje Slovenije in velik poznavalec energetskih rešitev.

 


Priznanja

Priznanje za dolgoročno in proaktivno sodelovanje je prejela: Kemofarmacija d.d.

Priznanje za največje število dogodkov na uporabnika je prejel: Otpadne vode d.o.o., Črna gora

 

Na našem dogodku so prvič kot ansambel nastopili Matej Rihter z družino – ansambel Riki.