Veliko zanimanje turških partnerjev za sodelovanje s slovenskimi podjetji

V Istanbulu je v torek, 22. novembra 2022, potekal “Slovenski dan”oziroma investicijsko-poslovna konferenca. V delegaciji so bili tudi predstavniki podjetja NETS d.o.o., Janez Gunčar, Barbara Gunčar in Aleksander Ključevšek. Na dogodku so bile predstavljene investicijske priložnosti v Sloveniji in možnosti za poslovno sodelovanje slovenskih in turških podjetij. Dogodka se je udeležilo več kot sedemdeset turških potencialnih partnerjev in investitorjev, med katerimi nekateri že poslujejo s Slovenijo. 

Delegacije smo se udeležili že drugič, z namenom krepitve vloge na tujih trgih in pridobivanja novih poslovnih partnerjev. Delegacija je absolutno presegla naša pričakovanja. Posebej so nas navdušili obiski nam zanimivih podjetij in vrsta novih potencialnih poslovnih partnerjev. Novi poslovni kontakti na področju skupnih vlaganj v nove rešitve in krepitev blagovnih znamk, investiranja v razvoj trga kažejo velike potenciale. Prve konkretne poslovne dogovore, ki so nastali iz prvih stikov v okviru poslovne konference, načrtujemo že v mesecu decembru. Prvi otipljivi rezultati in sklenjeni posli bodo glede na optimizem poslovnih partnerjev najverjetneje vidni že v letu 2023. Veselimo se še nadaljnega sodelovanja.

Janez Gunčar, direktor NETS d.o.o.

 

 

Dogodek je organiziral Slovensko-turški poslovni klub (SLOTUR), v sodelovanju in s podporo Javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenske turistične organizacije (STO). Že marca se obeta nadaljevanje poslovnega dogodka v Sloveniji.

Celoten članek si lahko ogledate na spletni strani SPIRIT Slovenija, javna agencija