V Turčiji je 19-članska delegacija slovenskih gospodarstvenikov iskala priložnosti za posle

delegacija_turcija
19-članska delegacija slovenskih gospodarstvenikov in institucij se je nekaj dni nazaj vrnila iz Turčije. V delegaciji sta bila tudi predstavnika podjetja NETS, d.o.o., mag. Uroš Gunčar in Janez Gunčar.  V času poslovnega obiska, ki je bil pod okriljem SPIRIT Slovenija in Slotur- Slovensko-turško poslovnega kluba, so udeležili investicijske poslovne konference imeli številne bilateralne B2B pogovore s turškimi podjetji in obiskali kar nekaj turških podjetij.

Člani delegacije so bili predstavniki podjetij Ograje Kočevar, CMS-mednarodno pravno svetovalno podjetje, podjetje NETS, Transport in TGM Reja, ABC Nepremičnine in Ljubljana nepremičnine ter Pravna fakulteta Univerze v Mariboru. Člani so se udeležili poslovne konference z naslovom ”Investicijske priložnosti v Sloveniji in možnosti za poslovno sodelovanje slovenskih in turških podjetij”.

Uvodoma sta udeležence pozdravila dr. Tomaž Kostanjevec, direktor SPIRIT Slovenija in Srečko Pirtovšek, predsednik SloTur, ki sta izpostavila pomembnost strateškega partnerstva med Slovenijo in Turčijo ter krepitev gospodarskega sodelovanja na različnih področjih.
Dr. Zoran Stamatovski iz SPIRIT Slovenija je v nadaljevanju podrobno predstavil slovensko poslovno in investicijsko okolje ter investicijske in poslovne priložnosti.

Celoten članek si lahko ogledate na spletni strani SPIRIT Slovenija.