WEBINAR

Novosti DNA 2.2.0

9. 6. 2020, 10:00 - 11:00

Po daljšem obdobju dela smo izdali novo, večjo verzijo DNA 2.2.0, ki vsebuje številne novosti in popravke.

Na webinarju vam bomo na praktičen način predstavili vse pomembne novosti, ki vam bodo še dodatno približale uporabo DNA in pomagale doseči še boljše rezultate pri delu.

Modul vprašalniki in vprašalniki na seznanjenosti

Razvili smo povsem nov modul Vprašalniki, ki je namenjen izdelavi vprašalnikov in anket v podjetju. Vprašalnike lahko uporabite za ankete zadovoljstva, kvize ... Vprašalnike je mogoče uporabiti tudi kadar želimo preveriti, da so se zaposleni res seznanili z dokumentom. V Info točki dokumenta lahko v razdelku Seznanjenost ustvarimo vprašalnik, ki ga mora vsak zaposleni pravilno rešiti preden se mu prizna seznanjenost z dokumentom.

Info točka in sledljivost

Info točka sedaj bolj nazorno prikazuje vse informacije, ki jih potrebujemo. Posamezne komponente so po novem prikazane v polni višini Info točke, med njimi pa preklapljamo preko zavihkov ob levem robu. V Info točki sta na voljo tudi dva nova zavihka, ki sta vezana na pravice:
  • Kdo lahko vidi: seznam oseb, ki lahko vidijo trenutni objekt in od kje izvira pravica
  • Zgodovina vpogledov: seznam vseh dostopov do objekta, grupiran po osebi in datumu

Urejevalnik besedil

Urejevalnik besedil smo zamenjali za boljšega in hitrejšega. Vse funkcije so še vedno na voljo, samo delo z besedili bo opazno prijetnejše. Poleg tega je sedaj mogoče shraniti vsebino tekstovnega polja brez, da ga zapremo - s klikom na ikono shrani.

Tok dogodkov in avatarji

V DNA vsak dan tako vi kot vaši sodelavci ustvarite polno novih sprememb: dodate/uredite dokumente, akcije, sestanke, pišete komentarje, dodajate priponke, dopolnjujete vsebino... Vse te aktivnosti smo za vas združili v toku dogodkov, tako da boste vedno na tekočem z vsemi novostmi, ki vplivajo na vaše delo in dosežke. Za še hitrejši pregled novosti DNA za vse uporabnike, ki nimajo naložene prikazne slike to generira - uporabi začetnice imena in priimka, za ozadje pa nastavi za vsakega uporabnika specifično barvo.

Gumb Več

DNA je aplikacija, ki ponuja ogromno funkcionalnosti in prilagodljivosti, vendar se je s časom in dodajanjem novih funkcionalnosti to začelo kazati na kompleksnosti vmesnika. Vrstico z ukazi smo poenostavili tako, da so v vsakem statusu sedaj vidni samo najpogosteje uporabljeni gumbi, vsi ostali pa so še vedno na voljo v meniju gumba Več.

Napredni izvoz

Gumbu za izvoz smo dodali nove funkcije: s klikom na gumb Izvozi lahko še vedno izvozite objekt kot do sedaj, na voljo pa vam je tudi spustni meni, v katerem lahko izberete napredni izvoz. Z naprednim izvozom lahko sami izberete katere elemente želite vključiti v izvozu in katere želite izpustiti.

Pravice na delovnem mestu

Pravice zaposlenih je sedaj možno definirati tudi na delovnih mestih, vlogah in interesnih skupinah. Vsi zaposleni, ki jim boste dodelili delovno mesto/vlogo/interesno skupino z nastavljenimi pravicami bodo samodejno pridobili tudi nastavljene pravice.

Drevesni pregled map dokumentov in modelov

Za hitrejše pregledovanje dokumentov in modelov vam je sedaj na voljo nov drevesni prikaz, ki spominja na takšnega, ki ste ga vajeni iz vašega operacijskega sistema.