KOC AS organizira spletni seminar Obvladovanje nevarnosti koronavirusa v domovih starejših

Zaradi koronavirusa smo se bili vsi primorani v zelo kratkem času soočiti z izjemnimi izzivi, še posebej pa virus predstavlja nevarnost in izziv za partnerje KOC AS – tako zaposlene kot tudi stanovalce. Zato smo se v NETS d.o.o., ki je vodilni partner KOC AS, odločili organizirati izredno e-usposabljanje na temo koronavirusa, ki je za partnerje KOCa brezplačno. 
 
Usposabljanje bo potekalo preko spleta v živo v četrtek 19. 03. med 9:30 in 13:00 uro. V tem času bodo lahko udeleženci tudi sami sodelovali in zastavljali vprašanja, celotno predavanje pa bo dosegljivo za ogled tudi po zaključku. Zaželeno je, da si seminar ogleda več zaposlenih v vaši organizaciji.
 

Spletni seminar Obvladovanje nevarnosti koronavirusa v domovih starejših

Kdaj: četrtek, 19. 03. 2020 med 9:30 in 13:00
Program
 
Zaposleni v domovih starejših nosijo ogromno odgovornost pravilnega ravnanja glede koronavirusa (COVID-19). Zlasti glede obvladovanja tveganj, da zbolijo sami in ga prenesejo na oskrbovance. Pa tudi glede pravilnega komuniciranje v kriznih časih, s svojci, oskrbovanci in drugimi, da se zmanjšajo kritike in s tem dolgoročno poslovno škodo.  
Na 4 urnem spletnem seminarju, ki poteka v okviru Kompetenčnega centra Zdravje in medicina, boste dobili: 
  1. Zadnje informacije o koronavirusu: kaj vemo o COVID-19, kako preprečimo okužbo in prenos virusa na druge (priporočila NIJZ, WHO ter RKI).
  2. Posebna priporočila nemškega Robert Koch Institut za preprečevanje COVID-19 v domovih starejših – priporočila za vodstveni kader in priporočila za medicinsko osebje.
  3. Primer dobre prakse obvladovanja korona virusa v domu starejših oz. sorodnih inštitucijah
  4. Kako se pravilno krizno organiziramo in komuniciramo v kriznih razmerah:
    1. s svojci oziroma drugimi plačniki storitev domov starejših,
    2. z oskrbovanci, da se umiri nepotrebna napetost in strah ter poveča lojalnost in ugled, ter
    3. kako vzpostaviti sistem za obvladovanje kriznih razmer v domu starejših in komunicirati zaposlenimi,
    4. obvladovanje, komunikacija in nadzor nad dobavitelji.
  5. Kako lahko hitro zmanjšamo strah in stres, ki slabita imunski sistem in negativno vplivata na naše delo in komunikacijo. Na seminarju bomo izvedli dve praktični tehniki hitrega sproščanja in izboljšanja razpoloženja.
Izvajalec
Dr. Klemen Podjed, Inštitut za produktivnost d.o.o. (ICF Coach, INLPTA) je predavatelj in svetovalec z dolgoletnimi izkušnjami iz promocije zdravja na delovnem mestu, komunikacije in upravljanja stresa.  Je avtor preko 150 publikacij (priročniki, članki, video seminarji), ter preko 300 izvedenih delavnic in predavanj. 
Izbrane reference: Dom starejših občanov Grosuplje, Splošna bolnišnica Novo Mesto, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Hoteli Bernardin, Lekarne Maribor, Sindikat zdravstva in socialnega varstva, Dom upokojencev Sežana, itd.
Več gl.: http://www.produktivnost.si/