Dan NETS 2019

Uspešno smo zaključili 6. Dan NETS.

 

Internet je nevarno mesto, saj napadalci neprestano spreminjajo svoje taktike; če so bili bili dve leti nazaj ena glavnih nevarnosti, ki so prežale na nič hudega sluteče uporabnike kriptovirusi, so danes bolj v ospredju razne prevare: od nigerijskih, ljubezenskih, do direktorskih. Gašper Bregar je opisal najbolj učinkovite ukrepe, s katerimi pred takšnimi prevarami zaščitimo sebe in organizacijo.


V globalnem gospodarstvu je jasno: kdor ni hiter, odziven in prilagodljiv – ta zaostane. Veliko večino podjetij čaka digitalna transformacija, ki bo za vsako podjetje izgledala drugače. V splošnem lahko digitalno transformacijo opredelimo kot integracijo digitalne tehnologije v vse pore delovanja organizacije, kar pomeni temeljne spremembe v delovanju podjetja in kako svoje storitve posreduje strankam. Kako lahko DNA s svojo povezovalno funkcijo pomembno pripomore na poti k digitalizacije podjetja je predstavil mag. Uroš Gunčar.


Matej Dolinar iz Javne agencije za civilno letalstvo je opisal kako jim DNA omogoča nadzirati procese, projekte in zagotavljati skladnost – trenutno je Slovenija ena redkih držav v EU, ki nima odprtega nobenega neskladja proti agenciji za letalsko varnost.


Skozi novost DNA naj je popeljal Janez Gunčar. DNA se stalno razvija in vse novosti objavljamo tudi na temu namenjeni strani.


Glavna novost letos pa si je zaslužila svojo točko. Uroš Gunčar je predstavil nov modul Odličnost v DNA namenjen samooceni po modelu odličnosti EFQM.


Daniela Žagar, OOZ Kranj, je opisala potek dosedanjih aktivnosti projekta Connect SME Plus in plan bodočih aktivnosti. Predstavljene so bile tudi možnosti vključitve zainteresiranih podjetij (vključenih in nevključenih v projekt) v različne oblike sodelovanja in dogodkov projekta Connect SME Plus, npr. B2B srečanja, izvozna srečanja, predavanja na temo internacionalizacije, srečanja s podjetji iz pobratenih mest …


Andrej Šik, SDGZ, je predstavil Slovensko deželno gospodarsko združenje iz Trsta, ter  vloga združenja pri poslovanju z Italijo. 


Priznanja

Priznanje za podjetje z najnaprednejšo uporabo DNA je prejel:

SALUS

Priznanje je prevzela Helena Veingerl.

 

Priznanje za podjetje z največjo uporabo je prejel:

IMPOL